Поради для всіх
» » Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

Додано: 01.10.16
Автор: admin
Рубрика: Поради
Після народження дитини кожна мати дуже сильно за нього переживає, і її головні бажання полягають у тому, щоб дитина мала міцний сон, був здоровим та щасливим. Навіть у тому випадку, якщо малюк міцно спить, хочеться, щоб його сни були приємними і викликали тільки позитивні емоції. У заклику хороших сновидінь для дитини можна використовувати різні молитви.
Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

Різновиди молитов для хорошого сну у дитини

Які допоможуть молитви, щоб новонароджена дитина добре спала? Варто зазначити, що на сьогоднішній день існує десять звернень до Всевишнього, які дійсно вважаються найбільш ефективними для спокійних ночей у малюка. Під хорошим сном мається на увазі те, що він буде міцним, а сновидіння барвистими і добрими.


До таких молитов відносяться:
  • Молитва, звернена до семи святих Ефесским отрокам.
  • Молитва батьків, спрямована на благословення своїх дітей.
  • Молитва, звернена безпосередньо до Ангелу Хранителю дитини.
  • Молитва про виховання дітей.
  • Молитва матері, спрямована на благословення її дитини.
  • Молитва про дітей.
  • Молитва-прохання про зцілення недуги у дитини.
  • Класична молитва «Отче Наш».
  • Молитва матері про її дітей.
  • Молитва, звернена до Матрони.
  • Як правило, маленькі діти дуже сприйнятливі до різних шумів, тому навіть собачий гавкіт у дворі може розбудити дитину. Щоб зміцнити сон дітей, можна прочитати якусь із цих молитов. Крім вищезгаданих, існує одна молитва, спрямована безпосередньо на те, щоб дитина краще спала.
    Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Молитва, щоб дитина краще спала

    Існує безліч причин, за яких маленька дитина не може заснути – шум, коліки, ріжуться зуби і інше. Відповідно, якщо не спить дитина, не сплять і батьки, адже не звертати уваги на страждання власної дитини просто неможливо. Як правило, якщо у малюка спостерігається безсоння, його відразу ж ведуть до лікаря, але бувають ситуації, коли лікар стверджує, що дитина абсолютно здорова, просто його сну заважає якийсь зовнішній чинник. У такій ситуації єдиним порятунком від безсоння для дитини вважається молитва.


    Молитва, щоб дитина краще спала, звучить наступним чином:
  • «Ісус, Син Божий, благослови, освяти, збережи дитини мого силою Животворящого Хреста Твого».
  • Після вимови цих слів треба перехрестити дитину. Варто відзначити, що молитва стає більш ефективною, якщо дитина вже хрещений.
    Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Молитва для хорошого дитячого сну Ангелу Хранителю дитини

    Деякі люди вірять у те, що у кожної людини з народження є свій Ангел-Хранитель. Тому, якщо з дитиною відбуваються якісь проблеми – хвороба, безсоння, краще всього звертатися за допомогою саме до Ангелу-Хранителю. Деякі люди пов'язують це з тим, що Бог - він один на всіх і просто не в змозі допомогти кожному, а от Янгол Охоронець відповідає лише за однієї людини, тому більш ймовірно, що допоможе саме він. Молитва Ангелу Хранителю дитини, щоб добре спав, звучить наступним чином:
  • «Божественний Ангел Хранитель моєї дитини (зазначається ім'я малюка), вкрий його своїм щитом від стріл демонських, від солодкавого звабника, збережи його серце чистим і світлим. Амінь».
  • Ідеальним варіантом буде, якщо дитина самостійно прочитає молитву Ангелу-Хранителю.
    Молитва, щоб дитина краще спала, своєму Ангелу Хранителю з його ж уст повинна звучати наступним чином:
  • «Мій захисник, мій Ангел Охоронець. Не кидай мене в важкі хвилини, врятуй від злих і заздрісних людей. Укрий мене від моїх людей. Збережи мене від пристріту і псування. Помилуй мене. Амінь».
  • Згідно з твердженнями служителів церкви, молитва, яка звучить з вуст дитини, буде мати більшу силу, ніж вона сама з уст матері малюка його Ангелу-Хранителю.
    Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Молитва, щоб дитина добре спала вночі, Мотроні

    Згідно думку великої кількості священиків, при виникненні якихось проблем зі здоров'ям дитини (в тому числі і поява безсоння), потрібно відразу ж молитися Святої Матрони. Саме вона вважається скоропомощницей по великій кількості питань. Для посилення ефекту від молитви рекомендується придбати хоча б маленьку іконку з ликом цієї Святої. А щоб захистити свою дитину від лихого ока, рекомендується зашивати йому одяг шматочок ладану, який необхідно періодично міняти. Якщо мати починає спостерігати у дитини проблеми зі сном, то потрібно звернутися до Святої Матрони з наступними словами:
  • «Свята Матрона! Прошу тебе, заклинаю усією материнською любов'ю, попроси у Господа подарувати здоров'я його рабу (вказується ім'я дитини). Прошу тебе, Свята Матрона, не сердься на мене, а допоможи мені. Попроси у Господа, щоб він наділив моєї дитини (зазначається ім'я дитини) міцним здоров'ям. Визволив від різних недуг як в тілі, так і в душі. Відведи всякі хвороби від його тіла. Прошу, пробач мене за всі мої гріхи як створені з моєї волі, так і створені не з моєї волі. Промов молитву Господу про здоров'я моєї дитини (зазначається ім'я дитини). Тільки ти, Свята Матрона, можеш позбавити моєї дитини від страждань. Уповаю на тебе. Амінь».
  • Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Молитва для поліпшення дитячого сну, звернена до семи святих Ефесским отрокам

    Ще одна дієва молитва, щоб дитина краще спала, звернена до семи святих Ефесским отрокам. Слова молитви, як правило, виголошуються матір'ю, і звучать наступним чином:
  • «О, святі Ефесские отроки, хвала вам і всьому Всесвіті! Гляньте з висоти небес на нас, людей, які наполегливо шанують вашу пам'ять, а особливо подивіться на наших дітей. Врятуйте їх від хвороб, зціліть їх тіла і душі. Збережіть їх душі чистими. Вклоняємося вашій святій іконі, а також щиро любимо Пресвяту Трійцю – Отця, Сина і Святого Духа. Амінь».
  • Молитва для спокійного дитячого сну, звернена до Богородиці та Господа Бога

    Коли у дитини спостерігається збитий графік, а саме він спить вдень, а не вночі, то обов'язково потрібно щось робити. Ходити по лікарях дорого, та й вони навряд чи допоможуть в цій ситуації. Кращим варіантом буде справлятися своїми силами. Допоможе в цьому випадку виголошена молитва на ніч перед сном Богородиці та Господа Бога. Молитва звучить так:
  • «Господи Боже, прояви свою милість на дитину мого (ім'я), збережи дитини під своїм прапором, вкрий від різних спокус, віджени від нього різних ворогів, закрий їх злі очі і вуха, подаруй їм лагідність і доброту. Господи, всі ми є твоїми творіннями, прошу тебе, збережи мою дитину (вказується ім'я), змусь його покаятися, якщо будуть гріхи в нього. Врятуй мою дитину, Господи, дай йому зрозуміти своє слово, привчай його на правильний шлях. Спасибі тобі, Господи».
  • Ця молитва на сон допомагає дитині не тільки впоратися з проблемою безсоння у нього, але і спрямована на збереження чистоти дитячої душі у дорослому житті.
    Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Особливості прочитання молитви для поліпшення дитячого сну

    Молитва на ніч дитині обов'язково повинна бути прочитана по пам'яті, якщо ви не знаєте слова, звернення до святих або до Господа, швидкої допомоги від них не можна чекати (швидка допомога приходить лише до щиро віруючим). Під час вимови звертання потрібно перебувати в спокійному емоційному стані і потрібно постійно думати про те, що ви бажаєте отримати. Якщо на момент вимови молитви людина не дуже вірить в результат, то краще відкласти її проголошення на більш пізній час. Обов'язково при поданні допомоги в поліпшенні дитячого сну потрібно попросити пробачення за всі скоєні вами гріхи. Це пов'язано з тим, що між матір'ю і дитиною тягнеться тонка нитка, і тому всі гріхи матері відображаються на малюка. Якщо, промовляючи молитву, мати дитини щиро покається у своїх гріхах і помилках, то на прохання обов'язково відгукнуться. Молитва на ніч перед сном повинна вимовлятися і пошепки на вушко дитині. Такі слова зможуть зберегти малюка від негативно забарвлених сновидінь.
    Молитва, щоб дитина краще спала. Молитва на ніч перед сном

    Читання молитви, придуманої самостійно

    Важливо відзначити, що при зверненні до Господа або іншим святим важливі не слова, а щирість. Молитва на сон дитині може звучати своїми словами, головне, з вірою і від усього серця. Не обов'язково повинні бути пафосні слова, досить викласти прохання, покаятися у власних гріхах і подякувати Господу за те, що він вас вислухав.