Поради для всіх
» » Кафір - це ворог чи ні для ісламістів?

Кафір - це ворог чи ні для ісламістів?

Додано: 23.10.16
Автор: admin
Рубрика: Поради
Кяфир або кафір – це ісламське поняття, воно призначене для позначення людини, який здійснює куфр. У свою чергу, куфр являє собою невіра в Аллаха, заперечення існування пророка Мухаммеда, Страшного суду, раю і пекла.

Куфр: докладна інформація

Саме з-за цього куфра люди набувають статусу кафіра. Всього в ісламі існує рівно 55 гріхів. Лише деякі з них вважаються куфрами. Так, якщо людина звернулася до ворожки, то це як раз той випадок.
Кафір - це ворог чи ні для ісламістів?
Всі куфри діляться на кілька основних частин:
  • Джухуди – передбачає віру в єдиного бога (Аллаха), але заперечення всіх його слів.
  • Инкари, або віра в іншу релігію, тобто заперечення Аллаха.
  • Нифаки – брехня про віру в Аллаха.
  • Инади – коли заперечується віра саме словами. При цьому в серці віра в Аллаха існує.
  • Віра в ісламі – це найважливіша частина релігії. Тому людина, яка сповідує іслам, повинен усім серцем, а також словами це показувати. Інакше – прилучення до кафирам.


    Види кафірів

    Кафір – це хто? Ворог для мусульман? Не всі окупанти вважаються супротивниками. Сьогодні мусульмани ділять всіх цих невіруючих на кілька видів:
  • Аль-зимми – невіруючий, який варто усім законам шаріату і обов'язково сплачує податок на життя.
  • Аль-мустаман – кафір, якого захищає мусульманин.
  • Аль-муахид – людина, що проживає в кафирской країні, яка у світі з ісламськими державами.
  • Аль-харбий – ворог, кафір, який воює з мусульманами.
  • Кафір – це не завжди супротивник. Мусульмани до них ставляться по-різному. Але усі вони впевнені, що таких людей після смерті чекає морок, вогонь і багато страждань.


    Кафір - це ворог чи ні для ісламістів?

    Місце кафірів в ісламі

    Аль-зимми – це окупанти, які історично з'явилися в мусульманських країнах. В 7-му столітті з-за приєднання до Арабського халіфату інших земель у країні з'явилися люди, які сповідують інші релігії. Частіше це були жиди чи християни. Щоб вони перебували під контролем, для них ввели податок. Тільки діти, люди похилого віку і жінки могли цю данину не платити. При цьому вони зобов'язані були дотримуватися шаріат. Тому мусульмани мирно ставилися до таких кафирам. Сьогодні аль-зимми дуже мало. Адже їхні діти, онуки, правнуки давно говорять на місцевому мовою, сповідують іслам. Незважаючи на те, що аль-муахид і аль-мустаман – це не вороги для мусульман, деякі з них налаштовані до цих кафирам вороже. Нерідко їм завдається шкода. Іноді навіть може дійти до вбивства. Хоча Аллах у Священній книзі просить всіх мусульман ставитися до кафирам з терпінням. Але є ісламські школи і течії, які інакше, по-своєму пояснюють його слова і прохання, при цьому практикуючи насильство над невіруючими.

    Трохи історичних фактів

    Окупанти – це люди, які існували ще з часів заснування ісламу. Вони рідко вживалися з мусульманами. Так з'явилися джихади, які силою примушували вірити в Аллаха. Але і серед кафірів знаходилися ті, хто схиляв мусульман до іншої віри.
    Кафір - це ворог чи ні для ісламістів?
    Трохи пізніше невіруючі, захоплені мусульманами, були зобов'язані платити данину. Слово "кафір" – це навіть образа для всіх, хто вірить в Аллаха. Особливо в середні віки. Та й сьогодні багатьох мусульман це слово легко приводить у лють. Потрібно лише трохи знань, щоб зрозуміти, хто такий кафір. Значення слова цього досить просте. Це людина, яка не вірить, що Аллах існує.